filaretuos (filaretuos) wrote,
filaretuos
filaretuos

Category:

Так молился Патриарх Московский Тихон

http://tvereparhia.ru/images/1308479390_73--.jpg

МОЛИТВА ПАТРИАРХА ТИХОНА О ГОНИМЫХ БРАТЬЯХ НАШИХ

Милосердный Господи, Боже сил!

Из глубины душевныя смиренно вопием Ти: силою Креста твоего смири дерзость ненавидящих и хулящих Имя твое святое, оскверняющих и разрушающих святыню храмов твоих и люте гонящих верных чад святыя Церкви Твоея.

Всем страждущим и изнемогающим за исповедание веры во Имя Твое посли Ангелов Твоих Святых, да укрепляются верные люди твои в несении благого ига Твоего ангельским покровом и предстательством Пресвятыя Богородицы и всех святых Твоих.

Многомилостивый Господи! Болезненный сердцем, со слезами молимся Тебе, призри на вопль, стенание и умиленные молитвы всех верных людей от нападения врагов Твоих, Господи, страждущих, святыни храмов твоих и благодати Святых Таинств Твоих лишенных.

Умилостивися, Господи, над младенцы, светом святого Крещения неозаренныя и печатью дара Духа Святаго незапечатленныя.

Пощади, Господи, отроки, юноши и девы, соблазняемыя ненавистниками Имени Твоего на всякое неверие, нечестие, богохульство, распутное житие, зависть и злобу к ближнему своему.

Умилосердись, Господи, на старцы и болящия, лишенныя в предсмертный час благодатного утешения в елепомазании и причастии Святых Таин Твоих и нечающия христианского погребения.

Огради, Господи, монашествующий лик, из святых обителей изгнанных и поношения терпящих.

Наипаче же утверди, Господи, крепостию Духа Твоего священники Твоя, дабы небоязненно, даже до смерти, во единении стояли на страже стада Твоего.

Всех же, Тебе ради приявших мученическую кончину, сподоби со святыми Твоими в вечной славе Твоей царствовати.

На Кресте моливыйся за распинателей Твоих и приемый в последний час разбойничье покаяние, не погуби, о Господи, отступников, хулителей и гонителей святыя веры и святые Церкви Твоея, но, аще возможно сие, даруй и им радость познати Тя, Божественную Любовь и Премудрость, и дни свои в истинном покаянии скончати.

На Тя, Господи, уповаем и не постыдимся во век, Ты бо еси заступление наше, помощь и победа, победившая мир. Свет паче всякого света, радость паче всякия радости, упование паче всякого упования, жизнь истинная и спасение вечное, и Тебе, в Троице поклоняемому, славу вси воссылаем, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВА СВЯТИТЕЛЯ ТИХОНА, ПАТРИАРХА МОСКОВСКОГО И ВСЕЯ РУСИ, О СПАСЕНИИ ДЕРЖАВЫ РОССИЙСКИЯ И УТОЛЕНИИ В НЕЙ РАЗДОРОВ И НЕСТРОЕНИЙ

Господи Боже, Спасителю наш! К тебе прибегаем сокрушенным сердцем и исповедуем грехи и беззакония наша, имиже раздражихом Твое благоутробие и затворихом щедроты Твоя. Отступихом бо от Тебе, Владыко, и заповедей Твоих не соблюдохом, ниже сотворихом, якоже заповедал еси нам. Сего ради разгневался еси яростию Твоею на нас, и посетил еси жезлом железным беззакония наша и ранами неправды наша. Простерл еси руку Твою, и восплакася земля, и болезни смертные объяша нас. Гладом же и скудостию и нестроением поразил еси нас, и дал еси нас на попрание врагом нашим, и умалихомся паче всех язык, и быхом в притчу и поношение соседом нашим. Боже великий и дивный, каяйся о злобах человеческих, возводяй низверженныя и утверждаяй низпадающия! Небесную Твою силу с небес ниспосли, уврачуй язвы душ и телес наших и воздвигни нас от одра болезни, яко наполнишася разслабления чресла наша, яко болим неправдою и рождаем беззаконие. Утоли шатания и раздоры в земли нашей, отжени от нас зависти и рвения, убийства и пиянство, разжения и соблазны, попали в сердцах наших всякую нечистоту, вражду и злобу, да паки вси возлюбим друг друга и едино пребудем в тебе, Господе и Владыце нашем, якоже повелел еси и заповедал еси нам. Помилуй нас, Господи, помилуй нас, яко исполнихомся уничижения и несмы достойны возвести очеса наши на небо. Помяни милости, яже показал еси отцем нашим, преложи гнев Твой на милосердие и даждь нам помощь от скорби. Молит Ты Твоя церковь, представляющи Тебе ходатайство другов Твоих: Преподобного отца нашего Сергия Радонежского, Петра, Алексия, Ионы и Филиппа, Святителей Московских, священномученника Ермогена и Всех Святых, в 3емле нашей просиявших, изряднее же Пресвятыя Богородице и Приснодевы Марии, от лет древних покрывшая и заступавшая страну нашу. Вразуми и укрепи всех, иже во власти суть, и возглаголи в них благая о церкви Твоей и о всех людех Твоих. Силою Креста Твоего укрепи Христолюбивое Воинство наше и избави их от всякого навета вражия. Воздвигни нам мужей силы и разума, и даждь всем нам Духа Премудрости и страха Божия, духа крепости и благочестия.

Призри и на собор наш церковный, от всех концев Российския 3емли собравшийся, умудри и просвети его благодатию Пресвятого Твоего Духа, и даждь ему слово во отверзение уст его, во утверждение Святыя Православныя Веры нашея, в примирение и соединение отпадших, в обновлении мира и любве в сердцах наших.

Господи, к Тебе прибегаем, научи нас творити волю Твою, яко Ты еси Бог наш, яко у Тебе источник живота, во свете Твоем узрим свет. Пробави милость Твою ведущим Тя во веки веков. Аминь.

============================================================================

http://ilchakov.net.ua/music/photo/503.jpeg

Молитва иже во святых отцу нашему священноисповеднику Тихону, патриарху Всероссийскому.


О пастырю наш добрый, святый великий Патриарше Тихоне! Яко град горний ты явился еси: добрая дела твоя и доныне светятся пред человеки. Вемы, яко ты, предстоя Престолу Святыя Троицы, велие имаши дерзновение в молитвах пред Господем. Воззри и ныне на нас, грешных и недостойных чад твоих, к тебе бо, яко имущему велие дерзновение пред Творцем всяческих, ныне припадаем и усердно молимся: умоли Господа, да подаст нам решимость стяжати благочестие отцев наших, егоже ты стяжал еси от юности твоея. Ты в житии своем ревностный защититель и хранитель истинныя веры был еси, помози и нам незыблему соблюсти веру православную. Тихая бо душа твоя зело преуспела есть в божественнем смиренномудрии: научи и нас разум наш питати не многомятежною мудростию человеческою, но смиренным познанием воли Божия. Ты пред лицем лютых врагов Христовых Истиннаго Бога дерзновенно исповедал еси; молитвою своею укрепи нас, малодушных, да и мы всегда и всюду противустанем духу безбожия и льсти. Ей, угодниче Божий, не презри нас, молящихся тебе, ибо не токмо от бед и скорбей избавления просим, но силы и твердости, великодушия и любве, дабы претерпети оныя напасти, востающия на ны. Испроси нам неослабное терпение даже до конца жития нашего, мир с Господем и грехов стпущение. Отче святый! Укроти в стране нашей ветры неверия и смуты, да водворит Господь на земли Российстей тишину, благочестие и любовь нелицемерную; молитвами твоими да сохранит ю от междоусобныя брани, да укрепит Святую Церковь нашу Православную, да не оскудеет она истинными пастырьми, добрыми делательми, право правящими слово Евангельския истины; упаси и заблуждшыя овцы стада Христова. Наипаче же моли Господа Сил, да возродится Русская земля святым покаянием и единем сердцем и едиными усты прославит дивнаго во святых Своих Бога, в Троице славимаго Отца, и Сына, и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Молитва иная

О великий угодниче Божий, страстотерпче и святителю отче Тихоне, яко благоуханный цвет Российскаго луга духовнаго дивно процветый и добрый плод Христу Богу в терпении принесый, главо славнаго воинства новомучеников и исповедников Российских, ты соделался еси отцем всем православным христианом страны нашея и разсеянным по миру чадом Русския Церкве, ты еси наш хранитель и ходатай пред Господем, печальник и молитвенник за землю Русскую — Дом Пресвятыя Богородицы. С любовию припадаем к тебе и прославляюще подвиги твоя благоговейно молим тя, молися Господу нашему Иисусу Христу, яко Насадителю жизни и Победителю смерти, да не погибнет Россия, Отчизна наша, но да будет даже до конечнаго суда Божия светом православныя правды во откровение языков, да не оскудеет вера наша, да не угаснет надежда, да утвердится любы в сердцах наших. О святителю наш милостивый, Церкве Русския светило и столпе непоколебимый, покаяния мудрый проповедниче, молим тя, укроти междоусобную брань страстей наших, огради Церковь Русскую Православную от ересей и расколов, сохрани нас от тлетворных учений и суеверия, избави от лукавых человек, сохрани жизнь нашу от развращений и нестроений, врагами веры и Отечества нашего воздвизаемых, всяческих же искушений избави нас и сподоби в любви и единомыслии совершати дело Господне и воспевати со всеми верными чады Церкве Христовы славу Отцу и Сыну и Святому Духу во веки веков. Аминь.



Subscribe

  • ДРЕВЛЕПОДРАЖАТЕЛЬНЫЕ ПРАВОСЛАВНЫЕ

    ЧТО ГОВОРЯТ МОСКОВСКИЕ РОГОЖСКИЕ СТАРООБРЯДЦЫ О ПРАВОСЛАВНЫХ ПОДРАЖАТЕЛЯХ ДРЕВЛОПРОВОСЛАВИЯ КАКИМИ ЯВЛЯЮТСЯ ЛАТВИЙСКИЙ АРХИЕРЕИ МОСКОВСКОГО…

  • МИФЫ РПЦ

    --За КГБ и КПСС, поехали! --Ну, с Богом! РАНЬШЕ С АМВОНА БЛАГОСЛАВЛЯЛИ, А ТЕПЕРЬ БОДАТЬ СТАЛИ

  • ФОТО-ФАКТ

    «Ибо где сокровище ваше, там будет и сердце ваше» (Матф.6:21). ОЧЕНЬ ПОКАЗАТЕЛЬНО С МИТРОПОЛИТОМ ИЛЛАРИОНОМ ИЗ РПЦ Зелёные бумажки…

Comments for this post were disabled by the author